12 Október 2017

BLACKHALL&BOOKLESS

|
By
|
1 Comment
|

Blackhall & Bookless már a gimis éveik alatt stabil szereplői voltak New-Castle underground színtereinek, Jaunt partijaikkal egy jól körvonalazott, alternatív hangzást képviselve hamar a Brit Félsziget északi szegleteinek meghatározó alakjaivá váltak.

Azoknak, akik esetleg nem ismernének, hogyan definiálnátok a Jaunt bulikat és magatokat?

Duóban nyomjuk, 13 éve játszunk együtt, folyamatosan tanulunk egymástól. Elsősorban DJ-ként látom magunkat, így kezdtük, a produceri munka csak évekkel később kezdett el érdekelni bennünket. Vegyes technikát használunk, vinyl, CD, pendrive, bármi jöhet. Széles skálán mozog a zenei palettánk, szeretjük feszegetni a határokat. Nagyon összeszokott páros vagyunk, szinte mindig b2b-zünk, noha a zenevásárlást nem beszéljük meg egymással, így sokszor előfordul, hogy ugyanazokat a darabokat vesszük meg egymás tudta nélkül. A Jaunt számunka folyamatos utazás, utaztatás, remélhetőleg soha véget nem érő. Az eredeti célkitűzés az volt, hogy a barátainknak zenéljünk és minőségi zenét hozzunk a szülővárosunkba. Mindig is családias vibe jellemzett minket, élményt akarunk adni az embereknek, ez a fő szempont mind a bookingok, mind pedig a saját szettjeink tekintetében.

Észak Angliából indultatok, de azóta megjártátok Londont, Ibizát és Európa szerte elterjedt a híretek. Hogyan sikerült megismertetni magatokat az európai szcénával?

Mindig alaposan átgondoljuk, kitaláljuk a koncepciót, hogy meglegyen a tökéletes formula. Fontos, hogy mindig megújuljunk, az igényes arculat, hogy gyakran hívjunk vendégelőadót. 10 év alatt nyilván sokat hibáztunk, voltak rosszul sikerült esték, de mindig próbálunk tanulni a hibákból. Fontosak a kapcsolatok, hogy jól kiépítsd a szakmai hálódat, ezt az első néhány ibizai szezonban tanultuk meg. London teljesen természetes lépés volt az Ibizán szerzett kapcsolati tőkénkkel. ÉS persze a legfontosabb, hogy teremts atmoszférát a zenével, hogy más legyél, különbözz a megszokott felhozataltól.

BLACKHALLBOOKLESS 6 copy

Meséljetek a legemlékezetesebb estéitekről…

Jó pár volt 2007 óta, például a negyedik szülinapunkon Kerri Chandler 7 órás szettje: az este végére már a cipőjével szkreccselt! Az ötödik szülinapunkon Marcell Dettmann volt soron..a Circoloco körül óriási hájp volt nálunk, az ajtóban kisebb dulakodás alakult ki, mikor kiderült, hogy csak ötven helyszíni jegyet tudunk már adni, a vége az volt, hogy kiszállt a rendőrség és le kellett húznunk a bulit. Voltak titkos loft partik Ryan Elliottal, hatalmas afterok, sorolhatnám…jó ezekre emlékezni.

Említettétek, mennyire fontos a grafikai arculat. Hogy alakul ez nálatok, ki dönt róla?

Bookless foglalkozását tekintve grafikus, mindig nagyon erős víziója van arról, hogyan kellene megjelennünk. Ahogy az évek során fejlődött a designunk, az nem csak a Jaunt, de az ő szakmai és ízlésfejlődését is követetővé teszi, ami nagyon szép. Fontos, hogy a dizájnban is megjelenjen a filozófiánk, a trippy elektronika, az öröm, az utaztatás. Az sem mindegy, melyik városba készítünk éppen esemény covert, más kell Londonban és más odahaza New-Castleben, Londonban lágyabb, minimalistább dolgokkal operálunk, otthon kellenek a nagy betűk és a feltűnőbb színek. A labelünk arculata teljesen elüt az események promóitól, sokkal visszafogottabbak vagyunk, kevesebb dolgot közlünk. Ami érdekes, hogy a B oldalra mindig az adott artist választ vizuális tartalmat.

Hogyan ünneplitek a tíz éves fennállásotokat?

Rengeteg program és egy nemzetközi turné kellős közepén vagyunk éppen, nemsokára hozzátok is elérünk.

|

1 Response